De gediplomeerde kankerpatiënt

De gediplomeerde kankerpatiënt

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
NLD 25,00
Begin

De rollercoaster, die kanker heet.

Waarschijnlijk ben jezelf of een naaste geconfronteerd met kanker. Dat is heftig. Van de ene op de andere dag staat je wereld stil. Daar stond je dan, buiten de spreekkamer van de dokter. Na het woord ‘kanker’ heb je waarschijnlijk niets meer gehoord. En dan wordt er ook verwacht dat je verstandige besluiten gaat nemen, terwijl je geen idee hebt waar het over gaat. Klinkt het bekend?

Wat een vreemde naam voor een training
Geconfronteerd worden met kanker vraagt een zekere kennis in Jip en janneke taal. Daarnaast is het bekend dat goed geïnformeerde patiënten extra aandacht krijgen. Artsen zijn daar alert op.

De Internet dokters
Waarschijnlijk heb je al even gezocht op het internet, dat is prima. Maar wat is nu goede informatie en wat kun je beter links laten liggen. Op het internet is veel te vinden. Helaas ook flauwekul, oplichters en aanbevelingen die ‘kant nog wal raken’. Hoe vind je nu wel goede en betrouwbare informatie? We helpen je graag op weg.

Kennis maakt macht.
Als je met je arts goed kunt overleggen, dan biedt dit veel voordelen.
Hij is de specialist en jij, als je het goed doet, een goed geïnformeerde patiënt. Misschien heb je al ingelezen over de ziekte, maar is veel nog onduidelijk. Niet zo vreemd, de ziekte overvalt je. De eerste gesprekken met je arts moeten deze onduidelijkheden uit de weg helpen, temeer, omdat een behandeladvies vaak al snel volgt op een diagnose. Soms al binnen een week.

Welke keuzes kun je nog wel maken?
De cursus is bedoeld om je te ondersteunen. Welke keuzes zijn er nog wel te maken? en ‘ben ik bij de juiste arts’, ‘ben ik in het juiste ziekenhuis’ of kan ik nog kiezen? Veel vragen schieten door je hoofd en dat is logisch. We nemen je met deze cursus ‘aan de hand’ om hier goed mee om te gaan.

Kan ik door deze cursus genezen?
Ik ben geen arts maar ervaringsdeskundige. Genezing is afhankelijk van veel factoren, o.a. kankersoort, leeftijd, conditie, uitgezaaid of niet. En belangrijk, de ervaring van de artsen met je kankersoort.

Goed geïnformeerd geeft meer mogelijkheden

Er zijn meer dan 100 soorten kanker en die verschillen ook nog eens van elkaar.
Niet alle kankersoorten zijn levensbedreigend en zelfs als de vooruitzichten niet goed zijn, dan hebben we nog steeds waardevolle tips.

Ook voor de naasten en de mantelzorgers
De cursus is ook geschikt voor de naasten van een patiënt. Vaak zijn dat de mensen die belangrijk voor je zijn. Dat kan je partner, maar ook een van de kinderen of een goede vriend of vriendin zijn.

Cursus Inhoud

Uitklappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/3 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/1 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
Hoofdstuk inhoud
0% voltooid 0/2 stappen
1 of 2