Doelgroep inloophuis

Doelgroep van een inloophuis
De doelgroep van een inloophuis is van oudsher bedoeld voor kankerpatiënten, familie en naasten. Maar ook de mantelzorgers zijn van harte welkom.Daarnaast stellen diverse inloophuizen zich ook open voor mensen met een andere levensbedreigende ziekte. Niet zo vreemd, in het hoofd van deze mensen speelt zich eenzelfde proces af. Als voorbeeld noemen we ziektes als: ALS. Hartfalen en immuniteit ziekte. Deze zijn soms net zo vernietigend als kanker. De praktijk leert dat dit prima samen kan gaan.

Ter beschikking aan andere zorgorganisaties
Een inloophuis wordt ook wel eens ter beschikking gesteld aan andere organisaties (verhuurd), b.v. aan de GGZ of een organisatie die zich ook bezig houdt met zorg. Het mes snijdt dan aan 2 kanten. Het inloophuis krijgt zo extra financiële middelen die het weer kan gebruiken voor de exploitatie. De andere organisatie krijgt een kant en klare huisvesting.

Multifunctioneel
Daarbij is het mooi als een inloophuis breed kan worden ingezet, zeker als dit inloophuis in een kleine plaats zit. Sponsoren en gemeenten stellen de brede opstelling vaak erg op prijs. (je kunt niet voor elke ernstige ziekte een inloophuis onderhouden).

Voorbeeld: Ook voor eetstoornissen?
Een eetstoornis is een onbegrepen ernstige ziekte, vaak met mutilatie (snijden in de armen) uithongering, tot aan zelfdoding toe. Vooral jongeren en bij name meisjes lijden hier onder. Inloophuis Medemblik heeft haar gebouw ook voor deze groep opengesteld op één zaterdag in de maand. Het is wel belangrijk dat de doelgroepen weten wanneer het huis open is voor hen. Zie: http://www.dalisayrecovery.nl